Unity In Diversity

Η Ελληνική Εταιρεία Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων με την στήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασιας Αυτιστικών Ατόμων, διοργανώνουν το συνέδριο “Είμαστε ίσοι στη διαφορετικότητα” είναι εμπνευσμένο από την ευρωπαική εκστρατεία “I’m not invisible” , η οποία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Αλεξάνδρα Συρογιάννη εργάζεται τα τελευταία 21 έτη στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Από τον Ιανουάριο του 2020 είναι Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Διετέλεσε συντονίστρια της ανάπτυξης των συστημάτων διασφάλισης Ποιότητας των 4 Εθνικών Κέντρων Εμπειρογνωμοσύνης για Σπάνια Νοσήματα του Νοσοκομείου
Παίδων «Η Αγία Σοφία» προκειμένου αυτά να ενταχθούν στα αντίστοιχα Ευρωπακά Δίκτυα (ERN- European Reference Network for Rare
Diseases).

Παράλληλα, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί εκπαιδεύσεις για το προσωπικό σε θέματα αμιγώς Υπηρεσιακά π.χ. κοστολόγηση ιατρικών πράξεων DRG, συμμόρφωση στο GDPR, Προτυποποίηση διαδικασιών μέσω ISO κλπ. Διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε Δημόσιους Διεθνείς Διαγωνισμούς Προμηθειών και είναι Υπεύθυνη έργων ΕΣΠΑ. Από τον Σεπτέμβρη του 2022 είναι ορισμένη εκπρόσωπος του Νοσοκομείου (LEAR) για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Horizon.
Τα 17 προηγούμενα έτη είχε εργαστεί αρχικά ως Νοσηλεύτρια σε Παιδιατρικό-Παθολογικό Τμήμα, ΜΑΦ Νεογνών, ΤΕΠ, ΜΕΘ και Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας αποκτώντας πολύτιμη κλινική εμπειρία από τις διαδικασίες και την οργάνωση των τμημάτων του Νοσοκομείου.

Η εμπειρία αυτή αξιοποιήθηκε σε νέους ρόλους υψηλής ευθύνης που στη συνέχεια ανέλαβε, ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Αποβλήτων, πετυχαίνοντας σημαντική μείωση του ετήσιου κόστους με την χρήση καινοτόμων εργαλείων και τεχνικών, όπως την εισαγωγή της ιχνηλασιμότητας των αποβλήτων και την εξειδικευμένη ανά τμήμα εκπαίδευση του προσωπικού (περίπου 800 άτομα). Ταυτόχρονα, διετέλεσε Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη Επιδημιολογική Μελέτη των κρουσμάτων Ιλαράς στην Ελλάδα σε Παιδιατρικό Νοσοκομείο (Επιδημία 2017). Παράλληλα έλαβε μέρος σε Επιδημιολογικές Επιτηρήσεις Ευρωπαϊκού επιπέδου (μέσω ECDC). Επίσης ήταν Μέλος της Ομάδας Επιτήρησης της Κατανάλωσης & Χρήσης των Αντιβιοτικών με εξειδίκευση στην εξαγωγή του δείκτη DDDs (Daily Defined Doses).

Website

All Sessions By ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

2η Μέρα
Τετάρτη 16/10 17.15-17.30
Πολεμικό Μουσείο