Unity In Diversity

Η Ελληνική Εταιρεία Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων με την στήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασιας Αυτιστικών Ατόμων, διοργανώνουν το συνέδριο “Είμαστε ίσοι στη διαφορετικότητα” είναι εμπνευσμένο από την ευρωπαική εκστρατεία “I’m not invisible” , η οποία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

  /  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αικατερίνη Αντωνοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Επικοινωνία στην εκπαιδευτική διαδικασία». Έχει αναλάβει καθήκοντα Διευθύντριας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Εκπαίδευση & Πολιτισμός» του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, είναι επιστημονικά υπεύθυνη της Πρακτικής Άσκησης της Ειδίκευσης «Παιδαγωγική Ψυχολογία και Εκπαιδευτικής Πράξη» του παραπάνω ΠΜΣ και έχει ορισθεί από τη Σύγκλητο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Σύμβουλος Καθηγήτρια των Φοιτητών και Φοιτητριών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Μαθησιακές Δυσκολίες. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της μάθησης, της επικοινωνίας και της κοινωνικής κατανόησης και συμπεριφοράς σε παιδιά και εφήβους με και χωρίς αναπτυξιακές και μαθησιακές διαταραχές. Επιπρόσθετα, ενδιαφέρεται για τη μελέτη των ψυχοκοινωνικών χαρακτηριστικών της οικογένειας και την επίδρασής τους στην ανάπτυξη του παιδιού.

Διαθέτει πολύχρονη διδακτική εμπειρία στο χώρο της γενικής και ειδικής αγωγής. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει συνεργασίες με ερευνητές από Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Website

All Sessions By ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

2η Μέρα
Τετάρτη 16/10 13.30-13.45
Πολεμικό Μουσείο